asian-businessmen-businesswomen-meeting-

RÓLUNK

A Skool 2014 óta segíti a gyermekek bekapcsolódását a számítógépes kódolás világába, és újszerű technológiai foglalkozásait a tech szektor meghatározó vállalataival együttműködésben a kezdetektől fogva ingyenesen biztosítja.

 

A Skool az elmúlt években számos egyedülálló kezdeményezés révén gyermekotthonokba és hátrányos helyzetű térségekbe is eljuttatta a programozást, a leginnovatívabb technológiákat, célközönsége és az induláskori misszió - a lányok programozási oktatása - folyamatosan bővül. 

A LEGO Csoporttal és a LEGO Foundation-el közös együttműködésük 2020-ban indult a Kockamóka programsorozattal, amelynek keretén belül több, mint 5000 fiatalt értek el programozáshoz kapcsolódó ingyenes, online és offline aktivitásokkal.

csapat az ügy mögött

silvi_legohatter.jpeg

Társ-alapító, ügyvezető

KOLESZÁR SZILVI

Újfajta megoldások keresése egy adott problémára és annak sikeres megvalósítása a gyakorlatban. Ez az, ami hajt engem előre és ez az, amitől a Skool egy olyan sikeres non-profit szervezet, ahol az álmok valóra válnak.

AG_20160905_1177.jpg

Szakmai projektvezető

KOLLÁNYI FRUZSI

Matek- és programozástanárként mindig lenyűgözött az a különleges világ és izgalmas gondolkodásmód, ami olyan sok autista gyerekre jellemző. A SPECTRY projektben különösen vonzó számomra, hogy sokoldalú szakmai együttműködésen alapszik és rengeteget tanulhatok én is a gyógypedagógusoktól, szülőktől és a gyerekektől.

Karolyi Antal foto 600x600.jpg

Fejlesztési vezető

KÁROLYI ANTAL

Számomra mindig szuper inspiráló izgalmas elképzelések megvalósításához hozzájárulni. A SPECTRY különösen közel áll a szívemhez, hiszen a SignCoders csapattal nagyon hasonló cél elérésén, a programozás akadálymentesítésén dolgozunk.

Guzsaly Péter_profil.png

Partnerkapcsolati és

kommunikációs vezető

GUZSALY PÉTER

2014-ben álmodtunk egy nagyot, és elkezdtünk valami teljesen újat itthon. Lányok és IT, elsőre furcsának tűnhetett, de mára bebizonyítottuk, hogy ez a párosítás működik.

Autizmus és IT, elsőre furcsának tűnhet, de hiszünk benne, hogy 

csodák történnek majd velünk újra! 

Emese.jpg

Projekt munkatárs

VARGA EMESE
ANNA

Akkor érzem igazán jól magam, amikor gyermekek közelében lehetek. A Spectry az egyik olyan projektünk, ami miatt azt gondolom, hogy a legjobb helyen és emberek között vagyok, hiszen nemcsak nagyot álmodunk, hanem meg is valósítjuk azt!

20210526_132321.jpg

Szakmai projekt munkatárs

POLYECSKÓ DÓRA

Biztos vagyok abban, hogy minden gyermek számára van legalább egy módszer, amivel a legjobban tanul, amin keresztül megtapasztalhatja a fejlődés és a siker élményét. Gyógypedagógusként küldetésem, hogy segítsem és kísérjem a gyermekeket ezen a felfedező utazáson. A SPECTRY is egy ilyen utazás. Remélem, sokan csatlakoztok!

RÓLUNK MONDTÁK

silvi_legohatter.jpeg

Koleszár Szilvi

Skool

A világ egy nagy társasjáték, amit együtt játszunk, és amelynek összetettsége néha fel sem tűnik egy átlagos ember számára. Az autizmussal élő embertársaink viszont úgy vesznek részt ebben a “játékban”, hogy nem mondták el nekik a szabályokat.
A Spectry-vel egy könnyen használható, ingyenes, bármikor elérhető megoldáscsomagot adunk, amit sok-sok szituációs helyzetben segítséget ad az érintettek számára 

mezob.jpeg

Mező Bálint

LEGO Csoport

A LEGO Csoport a „Játékon keresztüli tanulás” filozófiájának híve. A játékos, szociális programok, mint amilyen a Skool megoldása, segítenek csökkenteni az olyan negatív következményeket, mint a társadalmi elszigeteltség és a mentális problémák, valamint hozzájárulnak az autizmus társadalmi ismertségének és elfogadásának erősítéséhez.

kommunikációs partnerek

IMG_0005.png
vadaskert.jpg
Prizma logó.png

MÉDIApartner

1.1.Mipszi_Logo_NAGY_0909.jpg