top of page

Rólunk

Mi vagyunk a Skool

Egy független, non-profit szervezet, amely 2014 óta segíti a gyermekek bekapcsolódását a számítógépes kódolás világába, és újszerű technológiai foglalkozásait a tech szektor meghatározó vállalataival együttműködésben a kezdetektől fogva ingyenesen biztosítja.

 

Indulásunk óta több mint 6000 gyermeknek mutattuk meg, hogy a programozás és digitális alkotás egy kreatív, izgalmas, és bárki számára elérhető tevékenység. 

Induláskori missziónk- a lányok programozási oktatása - folyamatosan bővül, együttműködő partnereinknek köszönhetően gyermekotthonokba és hátrányos helyzetű térségekbe is eljuttattuk a programozást és a leginnovatívabb technológiákat. 

10497347_259594627577653_5153742888006622382_o.jpg

​A LEGO Csoporttal és a LEGO Foundation-el közös együttműködésük 2020-ban indult a Kockamóka programsorozattal, és 2021-ben a Spectry megalkotásával folytatódik. 

Csapat az ügy mögött

silvi_legohatter.jpeg

Koleszár Szilvi

Társ-alapító, ügyvezető, Skool

Újfajta megoldások keresése egy adott problémára és annak sikeres megvalósítása a gyakorlatban.

 

Ez az, ami hajt engem előre és ez az, amitől a Skool egy olyan sikeres non-profit szervezet, ahol az álmok valóra válnak.

AG_20160905_1177 (1).jpg

Kollányi Fruzsi

Szakmai projektvezető, Skool

Matek- és programozástanárként mindig lenyűgözött az a különleges világ és izgalmas gondolkodásmód, ami olyan sok autista gyerekre jellemző. A SPECTRY projektben különösen vonzó számomra, hogy sokoldalú szakmai együttműködésen alapszik és rengeteget tanulhatok én is a gyógypedagógusoktól, szülőktől és a gyerekektől.

Karolyi Antal foto 600x600.jpg

Károlyi Antal

Fejlesztési vezető, SignCoders

Számomra mindig szuper inspiráló izgalmas elképzelések megvalósításához hozzájárulni. A SPECTRY különösen közel áll a szívemhez, hiszen a SignCoders csapattal nagyon hasonló cél elérésén, a programozás akadálymentesítésén dolgozunk.

1516289947501.jpeg

Guzsaly Péter

Partnerkapcsolati és komm. vezető, Skool 

2014-ben álmodtunk egy nagyot, és elkezdtünk valami teljesen újat itthon. Lányok és IT, elsőre furcsának tűnhetett, de mára bebizonyítottuk, hogy ez a párosítás működik. Autizmus és IT, elsőre furcsának tűnhet, de hiszünk benne, hogy 

csodák történnek majd velünk újra! 

Varnai_Zsuzsa-.jpeg

Várnai Zsuzsa

Szakmai vezető, klinikai gyermek-szakpszichológus
Cseperedő alapítvány

Diagnosztikus munkám mellett fontos célkitűzésemnek tartom az autizmussal élő gyermekek és családjaik terápiás ellátását, folyamatos pszichológiai támogatását.

Szakmai partnerünk

© 2023 by Space Alien. Proudly created with Wix.com

NEMZETKÖZI CSEPEREDŐ ALAPÍTVÁNY

2007-es indulásuk óta meggyőződésük, hogy minden gyermek egyedi és megismételhetetlen, még a hasonló problémák ellenére is.

Ezért úgy gondolják, hogy akkor nyújtanak igazi segítséget, ha az egyéni igények messzemenő figyelembevételével, nemzetközi tapasztalatokon alapuló, bizonyítottan hatékony fejlesztési eljárások ötvözésével, személyre szabott, és mindenki számára hozzáférhető támogatást biztosítanak az autizmussal élő gyermekeknek.

Céljuk, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtsanak, melyek a lehető legjobban illeszkednek a család igényeihez. 

http://cseperedo.hu/

séta az autizmus.jpeg

Kommunikációs  partnerünk

vadaskert.webp
IMG_0005.webp
Prizma logó.webp

Média  partnerünk

1_1_Mipszi_Logo_NAGY_0909.webp
bottom of page