top of page

Kedves Szülők!

Az elmúlt 7 év során kialakítottunk egy olyan szemléletet és módszertant, ami abban segít, hogy a gyerekek biztonságos, nekik szánt közegben tehessék meg az első lépéseket a kódolás világában. 

 

Fontos számunkra, hogy ti, a résztvevők ne kimondottan matematikai feladatként, logikai kihívásként vagy éppen kód írásnak éljék meg a feladatok teljesítését, hanem játékként. Olyan játékként, amiben apró lépésekkel haladtok a szinteken és közben a programozókra jellemző gondolkodásra ösztönző kihívásokban vesztek részt. 

 

Ha te is szívesen kipróbálnád magad ebben a játékban a gyermekeddel együtt, akkor ez a felület neked szól.

Miért speciális?

A játék felépítésénél az volt a célkitűzése a fejlesztő csapatnak, hogy a gyerekek csak pozitív vagy a megoldásra ösztönző visszajelzéseket kapjanak. Itt nem potyognak le a szereplők a pályák széléről és lesz vége a játéknak. Nincs olyan, hogy már csak két élete maradt a játékosnak, és nincs időnyomás sem. 

 

A Spectry.org célja, hogy az atipikus fejlődésű gyermekek is örömüket leljék a kihívásban, így arra törekedtünk, hogy ne legyenek villódzó felületek, felesleges információk és a vizuális felület a fókuszálást támogassa. 

 

A biztonságos légkör megteremtésének első lépése a szabad és feszültségmentes felfedezés lehetősége.

Miről szól  a játék?

2046. július 8. Irány a Mars! 

A játék során a főhősünk küldetése, hogy a Földről a Marsra juttasson állatkákat, növényeket azoknak, akik elhagyva a Földet már kitelepültek a Marsra.

A játék első két szinten először a Földről össze kell gyűjteni az élőlényeket, majd egy űrutazást követően a növényeket el kell ültetni a Marson, az állatokat pedig elszállítani a megadott helyekre. Ezzel teljesül a küldetés és boldogok lesznek azok a családok, akik a Marson élnek és hiányoztak nekik a földi dolgok.
A játék végén pedig visszautazunk a Földre.

Készen álltok a küldetésre?! 🚀👩‍🚀

miről szól a játék?
SZÜLŐI ÚTMUTATÓ

Szülői útmutató

Készítettünk a számotokra egy részletes útmutatót, ahol megismeritek a módszertanunkat, elmondjuk, hogy mitől válik atipikus-baráttá a felület, ezen kívül tippeket adunk arra, hogyan tudtok számítógép nélkül is programozni.
Sőt ha belejöttök a programozásba, akkor a következő lépésről is találtok majd információt. 

Ráadásul az útmutatóban megtaláljátok minden kihívásnak a megoldását, így ha a gyerkőc elakad, azonnal tudtok neki segíteni!

bottom of page